Seksualiteit

Hoe kijk jij naar seksualiteit? Waar verlang je naar of word je gelukkig van? Vragen over andere soa's dan hiv, lees informatie over de verschillende soorten. Loop je tegen problemen aan op het gebied van seks? Neem ze serieus en haal hier tips. Zwangerschapswens? Dat kan heel goed, ook als je hiv-positief bent.

Soa staat voor ‘seksueel overdraagbare aandoening’. Als je seks hebt met iemand anders, is er altijd een kans dat je een soa overdraagt of oploopt. Afhankelijk van de omstandigheden en van wat jij en je partner(s) doen, is er sprake van een groter of kleiner risico. Als je seks hebt met condoom is de kans veel kleiner, maar niet nul.

Read more ... >

Van de meeste drugs worden veel mensen losser en meer ontspannen. Je hebt meer seksdrive, je voelt minder remmingen; je durft je meer over te geven aan je fantasieën. Anderen hebben drugs daar niet voor nodig of voelen zich er juist door gehinderd.

Read more ... >

Als je hiv hebt, kun je onder goede begeleiding van een dokter een gezonde baby krijgen. Maar als je (nog) geen kinderen wil, is anticonceptie een uitkomst.

Read more ... >

Voor de meeste ouderen is seksualiteit minder belangrijk dan voor de meeste jongeren, maar het wil helemaal niet zeggen dat het geen rol speelt. Veel ouderen vrijen regelmatig en de meeste zijn tevreden over hun seksuele relatie. Je mogelijkheden veranderen als je ouder wordt, maar je behoeften ook.

Read more ... >

Als er iets aan de hand is met je seksuele beleving of gedrag, ben jij de enige die kan bepalen of dat een probleem is. Als jij er geen last van hebt, is het geen probleem. Bij veel seksuele problemen spelen lichamelijke en psychische factoren een rol. Bijvoorbeeld: door lichamelijke pijn neemt je zin in seks af. Ook je relatie kan er natuurlijk mee te maken hebben.

Read more ... >