Praat mee over een inclusieve werkomgeving voor mensen met hiv

Gepubliceerd: 05 september 2024

Open zijn op je werk over je hiv: dat zou gewoon moeten kunnen. Het initiatief Working Positively maakt zich hiervoor sterk en organiseert op donderdag 26 september een kennissessie bij SAP in ‘s-Hertogenbosch. Wil je erbij zijn meld je dan aan voor deze bijeenkomst. Om mee te praten, te luisteren, en te leren van organisaties die mee doen aan dit initiatief.

Programma donderdag 26 september

10.45-11.00 uur: Inloop
11.00-12.00 uur: Kennissessie
12.00-13.00 uur: Netwerklunch

Locatie: SAP Netherlands, Amerikastraat 10, 4206 AB, 's Hertogenbosch

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie 

Positief Werken

Working Positively is een internationaal initiatief van bedrijven met een vooruitstrevend werkgeversbeleid ten aanzien welzijn, gezondheid en inclusie. Positief Werken is sinds eind 2023 ook in Nederland gestart op initiatief van onder andere IBM, SAP samen met de Hiv Vereniging en het Aidsfonds.

Voortrekkers

De voortrekkers zetten zich in voor een stigmavrije, respectvolle, veilige en inclusieve werkomgeving voor mensen met hiv. De aangesloten bedrijven nodigen ook andere bedrijven uit om een rolmodel te zijn in het ondersteunen van de medewerkers met hiv. Een aantal Nederlandse bedrijven hebben de Positief Werken verklaring ondertussen getekend om naast andere chronische aandoeningen ook hiv te integreren in hun gezondheid, welzijns- & inclusiviteitsbeleid, zoals IBM, SAP, ING Nederland, Elsevier, SER en Workplace Pride.

Wat kan je zelf doen met dit initiatief?

Hopelijk zet dit initiatief je aan het denken hoe het eigenlijk gaat binnen jouw eigen werkomgeving en of jij je veilig genoeg voelt om al dan niet open te zijn over je hiv-status. Je kunt dit initiatief gebruiken om in gesprek te gaan om het onderwerp 'werken en hiv' intern beter bespreekbaar te maken en hoe ook jouw collega’s kunnen bijdragen aan een inclusieve werkomgeving voor werknemers met hiv. Ook kan je hen voorstellen om de Positief Werkenverklaring te ondertekenen als handig hulpmiddel om intern beleid aan te passen.

 

Deze informatie is nuttig