Reizen

Ga je kort of voor langere tijd op reis, hoe ga je dan om met de hiv-medicatie die mee moet. En als je tijdzones passeert, wat gebeurt er dan met het moment waarop je je medicatie slikt. Voorkom teleurstellingen door vooraf te kijken hoe het land van bestemming aankijkt tegen mensen met hiv. Soms zijn er reisbeperkingen.

Naar het buitenland

Veel mensen met hiv reizen regelmatig voor werk, studie of gewoon voor hun plezier. In de meeste gevallen vormt hiv geen belemmering voor vakantiereizen en korte trips. Soms gelden er regels voor het meenemen van (hiv-)medicatie.

Lees meer... >

Medicatie op reis

Iedereen gaat graag op reis. Misschien heb je zin in een korte stedentrip of in een lange avontuurlijke reis. Het is belangrijk je goed te informeren en voor te bereiden voordat je op reis gaat. Lees de tips hoe je het beste je hiv-medicatie meeneemt en hoe te handelen bij verschillende tijdzones.

Lees meer... >

Tijdsverschil en medicatie

Informatie over wat van belang is bij vakanties en hoe je het beste kunt omgaan met tijdsverschillen (ook die van zomer- en wintertijd). 

Lees meer... >

Reisvaccinaties en malaria

De adviezen voor reisvaccinaties en malariaprofylaxe (de pillen die je slikt om malaria te voorkomen) zijn soms anders voor mensen met hiv dan voor mensen zonder hiv. Het is dus belangrijk dat je bij de travelpoli aangeeft dat je hiv hebt.

Lees meer... >

Lokale regels

Realiseer je dat er in landen verschillend over hiv of over de kans van overdracht van hiv kan worden gedacht. En ook hoe men denkt over de verantwoordelijkheden van mensen met hiv. Wet- en regelgeving kan anders zijn dan in Nederland en kan mensen met hiv discrimineren en criminaliseren.

Lees meer... >