Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2020

Datum 01 december 2020

'Soa- en hiv-preventie: een nieuwe aanpak', dit is het thema van de volledige online editie van het congres in 2020. Op dinsdag 1 december van 09.00 - 16.00 uur.

De ontwikkelingen in soa- en hiv-preventie gaan snel. Het testbeleid staat ter discussie en innovaties op het gebied van zelftests krijgen een belangrijke plek in de soa-zorg. De uitbraak van het coronavirus zorgt voor uitdagingen, maar biedt ook kansen. Zo nam de toepassing van eHealth de afgelopen maanden een enorme vlucht. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst van soa- en hiv-preventie? Daarover wordt gesproken op 1 december tijdens de eerste volledig online editie van het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks.

Tijdens het congres wordt samengewerkt aan een nieuwe strategie en aanpak om ook in de toekomst effectieve en toegankelijke zorg te garanderen. De volgende thema's staan centraal:

  • Nieuwe preventieboodschappen: hoe formuleren we voor elke doelgroep een duidelijke en toepasbare preventieboodschap op maat?
  • Innovaties op testgebied: het testbeleid staat ter discussie en zelftests krijgen een steeds belangrijkere plek in de soa-zorg. Hoe vormen we hierop een gedeelde visie?
  • eHealth-toepassingen: de uitbraak van het coronavirus zorgde voor een toename in de inzet van eHealth en zelfzorg. Welke lessen uit de aanpak van covid-19 kunnen we gebruiken voor soa- en hiv-preventie?

Het programma

Naast het plenaire programma kun je kiezen uit 18 interactieve sessies over actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de soa- en hiv-preventie.

Tijdens het plenaire programma wordt gesproken over de impact van corona op seks, soa’s en hiv. Hoe beleven Nederlanders seksualiteit sinds de uitbraak van corona en hoe sluiten we aan bij hun behoeften? Verder zien we dat de toepassing van eHealth en thuistesten steeds meer toeneemt. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst van soa- en hiv-preventie? Vier experts gaan daarover met elkaar in gesprek. Tot slot praten leden van de community samen over de kracht van mensen met hiv.

Na het plenaire programma zijn er 2 rondes met interactieve sessies via Zoom. De onderwerpen variëren van de toekomst van testen op chlamydia tot de inzet van videoconsulten en socialmedia-influencers. Net als altijd kies je zelf aan welke sessies je deelneemt. We nemen alle sessies op, zodat je ze later kunt terugkijken. Tussendoor is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld een podcast te luisteren, met experts te praten of even pauze te nemen.

Bekjk hier het programma

Kosten en inschrijving

Inschrjven kan t/m vrijdag 27 november 2020. De kosten zijn € 25,- voor de hele dag (studenten betalen € 10,-), inclusief een pakketje met handig materiaal en een kleine versnapering. Accreditatie voor het congres is aangevraagd. Enkele dagen voor het congres ontvang je een link naar de digitale omgeving met instructies om in te loggen. Uiteraard krijg je ook tijdens het congres nog uitleg over het gebruik van de omgeving.

Schrijf je hier in

Deze informatie is nuttig