Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2020

Datum 01 december 2020

'Soa- en hiv-preventie: een nieuwe aanpak', dit is het thema van de volledige online editie van het congres in 2020. Op dinsdag 1 december van 09.00 - 17.00 uur. Aanmelden kan vanaf oktober.

De ontwikkelingen in soa- en hiv-preventie gaan snel. Het testbeleid staat ter discussie en innovaties op het gebied van zelftests krijgen een belangrijke plek in de soa-zorg. De uitbraak van het coronavirus zorgt voor uitdagingen, maar biedt ook kansen. Zo nam de toepassing van eHealth de afgelopen maanden een enorme vlucht. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst van soa- en hiv-preventie? Daarover wordt gesproken op 1 december tijdens de eerste volledig online editie van het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks.

Tijdens het congres wordt samengewerkt aan een nieuwe strategie en aanpak om ook in de toekomst effectieve en toegankelijke zorg te garanderen. De volgende thema's staan centraal:

  • Nieuwe preventieboodschappen: hoe formuleren we voor elke doelgroep een duidelijke en toepasbare preventieboodschap op maat?
  • Innovaties op testgebied: het testbeleid staat ter discussie en zelftests krijgen een steeds belangrijkere plek in de soa-zorg. Hoe vormen we hierop een gedeelde visie?
  • eHealth-toepassingen: de uitbraak van het coronavirus zorgde voor een toename in de inzet van eHealth en zelfzorg. Welke lessen uit de aanpak van covid-19 kunnen we gebruiken voor soa- en hiv-preventie?

Op dit moment worden ideeën gevraagd en ontwikkeld voor het programma van deze dag. Houd de agenda van Soa Aids Nederland in de gaten voor verder updates of meld je aan voor de nieuwsbrief van Soa Aids Nederland.

 

Deze informatie is nuttig